HABER .7 .COM son dakika haberleri

30 May 2008

KRAMELLİ ETİMEKTATLISI. P.D.Ç.S.E.24


















sevgili arkadaşımhttp://www.keyiflimutfagim.com/ tubaya daveti için çokkkkkk teşekkür ediyorum kolaylıklar diliyorum etimekleri gönderiyorum
MALZEMELER
*1 paket tuzsuz etimek
MUHALLEBİSİ İÇİN
*1 çorba kaşığı buğday nişastası
*1çorba kaşığı un
*3 çorba kaşığı toz şeker
*4 su bardağı süt
KARAMEL ŞERBETİ İÇİN
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
*1 paket sade kremşanti
*yarım su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Etimekleri bir borcama tek kat olarak diziyoruz derin bir tencereyi ocağa alıp 2 bardak toz şekeri ekleyerek şeker pekmez görünümünü alana kadar eritiyoruz ve 2 bardak suyu ekiliyoruz kaynayarak erimesini bekliyoruz eriyip şerbet halini alınca etimeklerimizin üzerine döküyoruz
daha sonra bir tencerede nişasta un ve sütlü ocakta karıştırarak pişirip krema hazırlıyoruz bunuda etimeklerimizin üzerine döküyoruz yarım su bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi mikserle çırparak hazırlayıp onuda tatlımızın üzerine ekliyoruz 3/4 saat buz dolabında bektettikten sonra mımmmmm afiyetle yiyoruz (AFİYETLER OLSUN)

27 May 2008

MİMLENMİŞİM




sevgili arkadaşımhttp://esenguldenesintiler.blogspot.com/ şiir dostum arkadaşım beni mimlemiş çok teşekkür ediyorum mimim konusu hayatta saygı duyduğun 3 kadın ama anne abla akraba olmayacakmış birazda uzun anlatılacakmış benim mim sanırım baya uzun oldu 2 kişi yazdım:)

1. TÜRK KIZI SÜMEYYE
(İSLAM’IN İLK KADIN ŞEHİDİ)

Sümeyye (Radıyallahu Anhümâ) hakkında az çok herkesin bir miktar bilgisi sanırım vardır. Çünkü Sümeyye ismi, İslam Tarihi ile ilgili hemen bütün kitaplarda ve diğer eserlerde geçer. Kendisi “Cehaletin Babası” unvanıyla bilinen azılı peygamber ve İslam düşmanı Ebu Cehil’in kölesi iken hidayet dini İslam’ı seçen ve Hz. Peygamber’e inanan ilk Müslümanlardandır. İnancı yüzünden kocası Yasir ile birlikte efendisi Ebu Cehil tarafından işkencelere maruz bırakılmış ve inancında ısrar edince de efendisi tarafından parçal parça edilerek öldürülmüştür. Bu bakımdan Sümeyye, İslam’ın ilk kadın şehidi yani Şehidesi durumundadır. Sümeyye (R.A), bu yönüyle İslam toplumlarında büyük bir yere ve saygıya layık görülmüştür. Müslümanlar, kız çocuklarına ısrarla onun adını vermeye çalışmışlardır. Ayrıca Sümeyye, İslam ülkelerinde camilere adı verilen ender kadın şahsiyetlerden birisidir. Onun bu durumu az çok bilinen bir yanıdır. Ancak onun bilinmeyen önemli bir yanı daha vardır; o da Sümeyye’nin Türk olduğudur. Evet İslam’ın ilk kadın şehidi olan Sümeyye (R.A), öz be öz Türk evladıdır. Zaten Ebu Cehil’in işkencelerine de ancak damarlarında Türk kanı dolaşan bir kadın dayanabilirdi. O da öyle yapmıştır. Efendisinin bütün maddi ve manevi baskısına rağmen inancında ısrar etmiş ve bu uğurda ölümü göze alabilmiştir. O, bir şekilde Türkistan’dan Mekke’ye gelmiş, Yemen asıllı Yasir (Radıyallahu Anhâ) ile evlendirilmiş, sonra da kocası ve oğlu Ammar Bin Yasir ile birlikte işkence yapılarak şehid edilmişlerdir. Onların yaşadığı aile faciası, halen İslam’ın kanayan yaralarından birisi olarak görülmektedir. Çünkü Yasir ailesi, mazlumluğun, sahipsizliğin, garipliğin ve kimsesizliğin sembol ismi olarak durmaktadır ortada. Ayrıca onların durumu Arap ırkçılığının boyutlarını ve Arabın kendisinden olmayanlara ve özelliklede zayıf ve kimsesizlere karşı sergilemiş olduğu hadsiz hudutsuz hoşgörüsüzlüğün çapını göstermesi açısından da oldukça önemlidir. Eğer Yasir hazretleri Yemen’li, karısı Sümeyye de Türk olmasaydı herhalde bu boyutta bir işkenceye maruz bırakılmaz ve kendilerine bir sahip çıkan bulunurdu. Onlar da tıpkı Habeşli Bilal (Hz. Peygamber’in Müezzini Bilal-ı Habeşî) gibi inançlarından dolayı eza ve cefa görmüş, Bilal’dan bir farkla ki sonunda ailecek katledilmişlerdir.

2.(NENE HATUN)

Nene Hatun, Erzurum'da dogdu. 98 yil Erzurum'da yasadiktan sonra yine Erzurum'da, zatürre hastaligindan hayata vedâ etti. Ölümünden üç ay önce Türk Kadinlar Birligi tarafindan ANNELER ANNESI seçilmisti.

Tarihimizde 93 Harbi olarak anilan 1877 - 1878 Osmanli - Rus Savasi sirasinda, Erzurum'daki Aziziye Tabyasi'nin savunulmasinda kahramanca çalisti. Adini bu sekilde tarihe yazdirdi. Mücâdeleye, küçük yastaki oglunu ve kizini evde birakarak katilmisti. O siralarda 20 yaslarinda genç bir gelindi.

7 Kasim 1877 gününün gece yarisinda, bölge halkindan olan Osmanli vatandasi Ermeni çeteleri Erzurum'un Aziziye Tabyasi'na girmeyi basarmislardi. Tabyayi koruyan Türk askerlerini öldürdüler. Arkadan gelen Rus askerleri, hiçbir mukavemetle karsilasmaksizin tabyayi ele geçirdiler. Baskindan yarali olarak kurtulmayi basaran bir er, sehir merkezine ulasip kara haberi Erzurum'lulara ulastirdi. Sabah ezanindan hemen sonra minârelerden sehir halkina duyuru yapildi. "Moskof askeri Aziziye Tabyasi'ni ele geçirdi." Bu haber, Erzurum halki tarafindan, vatan savunmasi için emir telakki edildi. Silâhi olan silâhini, olmayanlar; balta, tirpan, kazma, kürek, sopa ve taslari ellerine alarak Tabya'ya dogru kosmaya basladi. Kadin - erkek tüm Erzurum halki yollara dökülmüstü. Kosanlar arasinda, erkegi cephede çarpisan bir tâze gelin de vardi. Agabeyi bir gün önce cepheden yarali olarak gelmis ve kollarinda can vermisti . Üç aylik bebegini emzirmis, "Seni bana Allah verdi. Ben de O'na emânet ediyorum." Diyerek vedâlastiktan sonra birkaç saat önce ölen agabeyinin kasaturasini alarak sokaga firlamisti.

Erzurumlular, ölüme gittiklerini bildikleri halde, Aziziye Tabyasi'na dogru kosuyordu. Tabyaya yerlesmis olan Rus askerleri, gelenlere yaylim atesi açti. Ön siradakiler o anda sehit oldular. Arkadakiler, geri çekilmek yerine daha bir kararli ve hizli olarak ileri atildilar. Demir kapilar kirilip içeri girildi. Bogaz bogaza bir savas basladi. Mükemmel silâhlarla donanmis Moskof ordusu, baltali - tirpanli, tasli - sopali egitimsiz halk karsisinda ancak yarim saat tutunabildi. 2300 Moskof öldürülüp, Tabya geri alindi. Türkler, 1000 kadar sehit vermislerdi.


Hemen yaralilarin tedâvisine baslandi. Nene Hâtun da yaralilar arasindaydi. Fakat o yarasina aldirmiyor, evindeki bebegini unutmus, diger yaralilarin kanini durdurabilmek, yaralarini sarmak için çirpiniyordu. Nene Hâtun böyle bir ortamda tanindi ve saygi ile sevildi.

O'nun, vatan için gece baslayan mücâdelesi, tüm düsman Erzurum'dan kovuluncaya kadar devam etti. Erzurum'un her karis topraginda cephâne tasiyarak, yaralilara hemsirelik yaparak, yemek pisirerek, su dagitarak, hizmetten hizmete kosarak destanlasti. Gazi Ahmet Muhtar Pasa'nin zaferinde Nene Hâtun'un ve O'nun vatan askini paylasan sivil insanlarin da payi vardi.


Savastan sonra da Nene Hâtun, destan kahramanlarina yarasir bir asâletle yasadi. Kendisini ziyâret eden NATO'da görevli Amerika'li subayin bir sorusuna: "O zaman vazifemi yapmistim. Bu gün de ilerlemis yasima ragmen ayni hizmeti, daha mükemmeliyle yapacak güç ve heyecana sahibim." cevabini vermisti.

İntikam yemini etti !!Nene Hatun yıllar sonra gazetecilere, Ruslar'a karşı yaptıkları mücadeleyi şöyle anlatmıştı: '...Ağabeyim Hasan cepheden ağır yaralı olarak bir gece önce eve gelmişti. Bir yandan ona bakarken, bir yandan da 3 aylık çocuğumu emziriyordum. Kardeşim o gece kollarımın arasında öldü. Sabaha karşı minarelerden 'Moskof Aziziye'ye girdi' diye haykırışlar başlayınca, kardeşimin alnını öpüp, 'Seni öldüreni öldüreceğim' diye and içtim. Yavrumu Allah'a emanet ettikten sonra, ağabeyimin tüfengini ve satırımı alıp dışarı fırladım. Sel gibi Aziziye'ye akıyorduk. Tabyanın mazgallarından düşman ölüm yağdırıyordu. Düşmanda iyi silah vardı, bizde de iman. İleri atıldım. Dadaşlar arasına karıştım. Satırım durmadan kalkıp iniyordu.'

e sıra bende bende mimleyeyim arkadaşlarımı kabul ederlersesevgili http://akasyakokusu.blogspot.com/
vehttp://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/mimliyorum ve kolay gelsin arkadaşlar

20 May 2008

MİNİK ISLAK KEKLER VE P.D.Ç.S.E.23



















sevgi arkadaşımızhttp://www.deryadanlezzetler.com/ p.d.ç.s.e. 23 için davet etmiş çok teşekkür ederek ıslak keklerle katılıyorum kolay gelsin diyorum inşallah beğenir
*MALZEMELER
*3 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı süt
*yarım su bardağı sıvı yağ
*aldığı kadar un
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı kakao
*20 tane yağlı kağıt kalıp
HAZIRLANIŞI
Önce yumurta toz şeker çırpılır sıvıyağ süt eklenerek sürekli çırpılır kakao eklenir hazırlanan karışımdan bir bardak alınır üzerine sürmek için ayrılır un ve kabartma tozu eklenerek kalıplarımıza birer kaşık koyuyoruz fırında pişiriyoruz isterseniz normal tepsidede pişire bilirsiniz
pişen keklerimiz ılıdıkdan sonra bir kürdanı birkaçkez keklere batırıyoruz ayırdığımız
karışımdan üzerleri sürerek servise hazırlıyoruz birde vaz geçilmez bir bardak çoyy oooo afiyet olsun......

15 May 2008

peynirli poğaçalar ve poğaça etkinliği


SEVGİLİ ARKADAŞLARIM http://papatya68.blogspot.com/ EDACA.30 ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK YAPMIŞLAR DAVETLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

MALZEMELER
*2 tane yumurta
*yarım paket margarin
*yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*aldığı kadar un
İÇ MALZEME İÇİN
*200gr beyaz peynir
maydonoz
HAZIRLANIŞI
*önce yumuşatılmış margarini elimizle iyce yumuşatıyoruz 2 yumurtanın 1 risini diğerininde akını ekliyoruz sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz sıvı yağ yogurt tuz şeker ekleyip elimizle yoğurarak un ve kabartma tozunuda ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle biraz bastırıp içine harcımızdan koyarak kapatıyoruz yağlanmış tepsiye dizerek ayırdığımız yumurta sarısını sürüp arzunuza göre susam çörek otu serperek fırında pişiriyoruz AFİYETLERRR OLSUNNN

8 May 2008

annelerr günü mesajları ve mercimek köftesi


ÖNCELİKLE CANIM ANNEMİN VE TÜM ANNELERİN ANNE ADAYLARININ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
((( ANNELER İÇİN GÜZEL MESAJLAR)))
SEN HAYATIMIN KUTUP YILDIZI OLDUN. NEREYE GIDERSEM GIDEYIM ISIGININ ALDTINDA SEVGINLE UYUDUM. DOGRU YOLU BULDUM.SENI SEVIYORUM ANNE.


SEN VARKEN BEN YOKTUM.SEN ACKEN BEN TOKTUM.SIMDI DE SONRA DA BASIMIN TACI ANNEM.SENI HEP SEVECEGIM BEN OLENE DEGIN.ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN...


SENI UNUTMADIGIMI BUGUNDE BILMENI ISTEDIM. ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN DUNYANIN EN GUZEL VE OZEL ANNESI...


KELIMELERLE ANLATILAMAYAN FEDAKARLIK VE KARSILIKSIZ SEVGIYI, TARIF ET DESEN BANA HERHALDE SADECE "ANNE" DERDIM..ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN...


BIR GUNUMDE DEGIL HER GUNUMDESIN. HER GUN HER SANIYE BENIMLESIN. HER ZAMAN BANA DESTEK OLDUN. SEN BENIM ICIN COK OZELSIN. ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN...


SEVGILI ANNECIGIM, BIRGUN UMARIM BANA GOSTERDIGIN SEVGI VE SABRI SANA GOSTEREBILME SANSIM OLUR…ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN.


BENIM ICIN HERSEYE KATLANAN, HER ZAMAN YANIMDA OLAN, DEGERI BICILEMEYEN DUNYANIN EN GUZEL ANNESINE … ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN …


ANNE SENI SEVIYORUM…BELKI SEVGIMI HER ZAMAN GOSTEREMIYOR OLABILIRIM AMA SEN BUNU DAIMA BILIYORSUN…ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN…


DUN SANA KIZDIKLARIMI BUGUN BEN YAPIYORUM ANNE. CUNKU ASLINDA SENIN KUCUK BIR KOPYANIM. UMARIM SENIN KADAR SEVGI DOLU OLURUM...


MEGER DILIMDEKI VE BEYNIMDEKI EN GUZEL KELIME SENIN ADINMIS. SANA HER SESLENISIMDE YA ACIM DINMIYOR YADA SEVGIM COSUYOR...ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN...


BENIM ICIN HERSEYE KATLANAN HERZAMAN YANIMDA OLAN DEGERI BICILEMIYEN DUNYANIN EN GUZEL ANNESINE,ANNELER GUNU KUTLU OLSUN...


ANNECIGIM, BIR GUNUMDE DEGIL HER GUNUMDESIN. ANNEM OLMAN DUNYADAKI EN BUYUK SANSIM,IYIKI VARSIN.SENI COK SEVIYORUM ANNEM.


BU DUNYADAKI EN GUVENLI SIGINAGIM SENIN KUCAGIN.BENIM ANNEM OLMAN BU DUNYADAKI EN BUYUK SANSIM. SENI SEVIYORUM ANNEM...


ANNECIGIM SENI BEN CICEKLERDEN YEMISTEN VE KLASIK DORTLUKLERDE ANLATILDIGINDAN DAHA COK FAZLA SEVERIM,SENI COOK SEVERIM...

















MALZEMELER
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı köfteleik bulgur
*1tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tane kuru soğan
*sıvı yağ
*yarım demet maydonoz
*tuz kırmızı biber pul biber karabiber
*1 limon
HAZIRLANIŞI
*önce mercimeğimizi yıkıyoruz 1lt suyla pişiriyoruz pişen mercimeklerimize yıkayıp hazırladığımız bulgurlarıda ekliyoruz ocaktan alıyoruz bir tavada sıvı yağımızı koyup kuru soğanımızı incecik doğruyoruz biraz pembeleştiriyoruz domates ve biber salçamızıda ekliyoruz biraz karıştırarak kavuruyoruz pişirdiğimiz mercimekli ve bulgurlu karışıma ekleyerek baharatlarınıda ekliyoruz birazda limon suyu sıkarak elimizli yoğuruyoruz şekiller vererek yıkanmış marullarımızın üzerine alıp birazda limon sıkarak yiyebiliriz mımmmmmmAFİYET OLSUNNN!!

4 May 2008

EV YAPIMI MUZLU PUDİNG



















merhabalar herkeze güzel bir hafta sonu diliyorum şu anda ankarada çok güzel yağmur yağıyor artık yağmur yağmasına okadar çok seviniyoruz ki geçen yıl susuz kalınca inşallah bu yıl bolbol yağmur yağarda bizde susuz kalmayız tabi insanlarda biraz suyumuzu boşa akıtmayıp tasarruf etmeliyiz geçelim pudinge nedense alıştık hep hazır ürünler kullanmaya gerçi kolayda oluyor bende evde bu pudingi hazırladım bakalım beğenecekmisiniz

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
3 tane muz
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye soğuk sütü ve toz şekeri kaynatıyoruz nişastayı biraz sütle akıcı kıvamda eritiyoruz ekliyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz ocaktan alıyoruz soyduğumuz muzlarımızı robotta püre yapıyoruz ve pudinge ekliyoruz vanilyayıda ekleyip mikserle2 dk karıştırıyoruz ve kaselere koyup ılıdıkdansonra dolaba kaldırıyoruz soğuyunca üzerlerine muz dilimleri ekleyerek servis yapıyoruz AFİYET OLSUNNNNN!!!!!!!