HABER .7 .COM son dakika haberleri

20 Ağu 2008

EKMEK PİZZA. ŞEFTALİLİ PASTA

merhbalar uzun bir aradan sonra buradayımm bloğumu ziyaret eden güzel yorumlarını bırakan arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bu tarif çok basitt:) bayat ekmeklerimizi değerlendirelim malzeme hazırlanışı falan yazmayayım demi hemen anlatayım:)
** Önce 1 tane bayat ekmeğimizi dilimliyoruz tepsiye diziyoruz üzerine 2 rende domates 2 sivri biber bir diş sarımsak 1 kaşık pul biber tuz ile sos yapıyoruz sürüyoruz salam sosis sucuk zeytin ne isterseniz dizerek fırında pişiriyoruzz afiyetler olsunn
EE BU KADAR ARADAN SONRA BİR TARİF OLMAZ BİRDE PASTA EKLEYEYİM DEMİ:):)



MALZEMELER KEKİ İÇİN
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya keki ıslatmak için yarım su bardağı meyve suyu
ÜZERİ VE İÇİ İÇİN
2 poşet krem şanti
1 buçuk su bardağı süt
4 tane şeftali biraz vişne
YAPILIŞI
kekin tüm malzemeleri karıştırılıp istediğiniz bir kalıpta pişirilir daha sonra iki ye yada üçe bölünür kaç katlı yapmak isterseniz ben 3 kat yaptım
1 buçuk su bardağı sütle krem şanti mikserle çırparak hazırlanır
kreması için un şeker süt nişasta ocakta pişirilir krema biraz soğuyunca krem şantinin yarısı eklenir ve karıştırılır kestimiz kekler biraz meyve suyuile ıslatılır sonra kremanın yarısı sürülür üzerine kabukları soyulmuş dilimlenmiş şeftaliler dizilir diğer kekde üstüne alınır onuda ıslatıp tekrar kalan krema sürülür tekrar şeftali dilimleri dizilir ve ıslatılmış son kekde alınır onun üzerine ayırdığımız krem şanti sürülür şeftalilerle ve vişne ile süslenir afiyetle yenir